Mladý Vranovčan mal obchodovať s marihuanou. V období zákazu činností viesť motorové vozidlá spôsobil dopravnú nehodu.

11.03.2013 Prešov

Mladý Vranovčan mal obchodovať s marihuanou:
Vranovskí policajti v uplynulých dňoch zadržali dvoch mladíkov podozrivých z drogovej trestnej činnosti.
Počas piatkového popoludnia kontrolovali vranovskí kriminalisti na chodníku pred istou reštauráciou na ulici Janka Kráľa vo Vranove 17 ročného miestneho chlapca. Počas kontroly policajtom dobrovoľne vydal jedno plastové vrecúško, v ktorom sa nachádzalo doposiaľ nezistené množstvo neznámej zelenej rastlinnej sušiny, pravdepodobne marihuany. Látka bola zaistená a zaslaná na expertízne skúmanie. Následne nato vykonali policajti domovú prehliadku v byte 20 ročného Vranovčana, ktorý mal sušinu 17 ročnému chlapcovi predať. Pri prehliadke boli nájdené vysušené rastliny, pričom podľa predbežnej analýzy bolo zistené že sa jedná o marihuanu. Taktiež policajti zaistili rôzne iné veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou. Obchodovaniu s drogami sa mal 20 ročný Vranovčan venovať najmenej od decembra 2012 až doposiaľ, kedy vo svojom byte na Sídlisku I. mal prechovávať marihuanu a následne ju predávať ďalším osobám.
Vranovský vyšetrovateľ obvinil 20 ročného Vranovčana zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, pričom stíhaný bude väzobne. 17 ročný mladík zatiaľ obvinený nebol, po vypočutí bol prepustený na slobodu.

V období zákazu činností viesť motorové vozidlá spôsobil dopravnú nehodu.
Polícia vzniesla obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia 58 ročnému Vranovčanovi.
Ten v sobotu (9.3.2013) okolo pol ôsmej večer viedol osobné auto Fiat Punto, pričom sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a narazil do druhého auta Hyundai I30. Muž nehodu neohlásil a ani nezotrval na mieste dopravnej nehody. Krátko po nehode, bol muž vypátraný prešovskou hliadkou PMJ, skúške na prítomnosť alkoholu sa odmietol podrobiť. Bolo zistené, že tento vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá a to na dobu 60 mesiacov. K zraneniu osôb pri nehode nedošlo.

Zápas Corgoň ligy bez akéhokoľvek narušenia poriadku
46 prešovských policajtov bolo nasadených do mimoriadnej bezpečnostnej akcie. Akcia bola zameraná na zabezpečenie ochrany života, zdravia a ochrany majetku občanov ako aj za účelom zabezpečenia ochrany pred hromadným narušením verejného poriadku v súvislosti s konaním zápasu Corgoň ligy. Počas mimoriadnych bezpečnostných opatrení nebolo zaznamenané žiadne hromadné narušenie verejného poriadku. Taktiež nedošlo k poškodeniu majetku v priestoroch futbalového štadiónu, ani na priľahlých parkoviskách a odstavných plochách.

Utopený 22 ročný muž v povodí potoka Oľšava
Včera 10.3.2013 polícia vo Vranove začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia 22 ročného muža z Davidova, okr. Vranov n/Topľou. Z doposiaľ zistených skutočnosti vyplýva, že k usmrteniu mladého muža došlo v povodí potoka Oľšava, v katastrálnom území obce Davidov, okr. Vranov n/Topľou. Obhliadajúci lekár konštatoval smrť utopením, predbežne bolo cudzie zavinenie vylúčené.
 

Vyberte región